Duurzaamheid, energiebesparing & milieu

Duurzaamheid, energiebesparing en innovatie zijn in de industrie belangrijke factoren. Hoogland Koeltechniek staat voor oplossingen die zuinig, duurzaam, energiebewust en milieuvriendelijk zijn. Wij zoeken altijd naar technische oplossingen om het energieverbruik -en dus de energiekosten- zo laag mogelijk te houden.

Energiebesparend
Door te kiezen voor een zuinige koelinstallatie en hoogwaardig isolatiemateriaal van de koel-, en vries installaties wordt er minder energie verbruikt. Een installatie is ook duurzamer door gebruik te maken van topkwaliteit materialen die goed te onderhouden zijn.

Enkele tips om energie te besparen:

Koelinstallaties goed inregelen:
Het is van belang dat de installaties goed zijn ingeregeld. Dit betekent dat de betreffende installatie de juiste hoeveelheid koeling afgeeft op de juiste plek en tijdstip. Daarbij moet de installatie ook adequaat reageren op veranderingen in de binnen- en buitentemperatuur. Aandachtspunt voor een energiezuinige koelmachine is het hebben van een condensordrukregeling. Hiermee bespaart u tot 30% op het energiegebruik van de koelmachine.

Energieprestatiemonitoring:
In de praktijk blijkt dat de meeste installaties niet optimaal draaien. Dit geeft hogere energiekosten, hogere onderhoudskosten en meer klachten. Afwijkingen die vaak voorkomen zijn defecte componenten en afwijkingen tussen de gebruikstijden van het gebouw en de tijden waarop de installatie in bedrijf is. Een goed monitoringssysteem, waarbij zowel het energiegebruik als de performance wordt gemeten, geeft inzicht in deze afwijkingen.

Koudeverlies:
Er kan al veel bereikt worden door koudeverlies in de koelinstallatie tegen te gaan. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van automatisch sluitende deuren, tochtgordijnen en luchtsluizen.

LedVerlichting:
LED-verlichting geeft veel minder warmte af dan TL-verlichting. Bovendien verbruikt LED-verlichting minder stroom en is de levensduur zo’n 10x langer dan van TL verlichting.

Warmteterugwinning:
Warmteterugwinning is het hergebruik van de warmte die in afvoerlucht of afvoerwater zit. De energie die zo wordt onttrokken aan de koelinstallatie kan worden hergebruikt voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld voor de verwarming van een openbare ruimte of boiler.

Milieu
Anno 2018 is er terecht veel aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie in klimaatbeheersingsinstallaties. Bij Hoogland Koeltechniek is er oog voor het milieu. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk en waar we kunnen alleen energiezuinige apparatuur van kwaliteitsleveranciers. Dit zorgt ervoor dat veel van onze klanten voldoen aan de duurzaamheidseisen, maar ook beschikken over installaties met zo’n laag mogelijke energiekosten.

Meer weten of Uw installatie rendabel is?
Neem dan contact met ons op en wij informeren u graag naar de mogelijkheden. Wij zijn bereikbaar op 035-621 9555

Wilt u ook energie besparen?

Heeft u nog vragen? Bel ons. Wij staan u graag persoonlijk te woord.

Start typing and press Enter to search